10 اشتباه خطرناک سیم کشی ساختمان

اشتباهات رایج در سیم کشی ساختمان

اشتباهات رایج در سیم کشی ساختمان


سیم کشی برق ساختمان، کاری تخصصی است که حتما باید این کار را به متخصص آن بسپارید. سیم کشی باید روی اصول و قواعد خود انجام شود در غیر این صورت میتواند عواقب و خطرات زیادی داشته باشد در ادامه به اشتباهات سیم کشی ساختمان میپردازیم و در آنجا متوجه میشوید که عدم رعایت اصول می تواند عواقب و خطرات جدی و بعضا جبران ناپذیری را در پی داشته باشد مثلا با برق کشی صحیح ساختمان میتوانید بروز احتمال آتش سوزی را به صورت چشمگیری کاهش دهید.

رایج ترین اشتباهات سیم کشی ساختمان

1- اتصال سیم ها خارج از جعبه های اتصالات

یکی از اشتباهات مهم سیم کشی ساختمان ، متصل کردن سیم های برق خارج از جعبه برق است. به بیان واضح بگوییم جعبه‌ها از سیم ها و اتصالات در برابر عوامل محیطی، محافظت میکند و در مواقع گرما، جرقه و اتصال کوتاه و ضعیف، مانع از آتش گرفتن و سوختگی سیم ها می شوند.شما میتوانید انواع سیم و خرید سیم دوشاخه را با مجموعه جهان سیم تجربه کنید.

2- استفاده از تجهیزات و وسایل قدیمی، فرسوده و نامناسب

برای انجام یک سیم کشی تمیز و منظم باید این کار را با دقت و حساسیت بالا و با استفاده از تجهیزات خوب انجام داد زیرا اتصالات و سیم های قدمی کیفیت بالایی ندارند و ممکن است استفاده از تجهیزات قدیمی مانند فیوز و لوله احتمال آتش سوزی را بالا ببرد.

از طرفی استفاده از چراغ های جدید با سیم های قدیمی یکی از اشتباهات سیم کشی ساختمان است که میتواند باعث بروز مشکلات بزرگی شود سیم های قدیمی دارای مقاومت ۱۴۰ درجه فارنهایت هستند اما چراغ های جدید با حدود ۱۹۴ درجه فارنهایت کار می کنند. شما با نصب یک جعبه اسپلیس با سیم های جدیدی که در لوازم مدرن بکار می رود می توانید از آتش سوزی جلوگیری کنید. اگر سیم ها قبل از سال ۱۳۶۶ ساخته شده اند، شما باید آنها را عوض کنید.

3- کوتاه کردن و استفاده نادرست از سیم ها

یکی دیگر از اشتباهات رایج در سیم کشی ساختمان ، استفاده از سیم های با قطر کم و زیاد در برق ساختمان است زیرا در سیم کشی ساختمان در بخش های مختلف باید از لوازم مورد نیاز به قطر خاص و استاندارد خودش باشد. و کوتاه کردن سیم ها موجب مختل شدن اتصال و ایجاد اتصالات ضعیف میشود که این کارها احتمال آتش سوزی را بالا مییبرد برای رفع و جلوگیری از خطرات و حوادث احتمالی، استفاده از سیم های دارای قطر متفاوت، از راهکارهای کاربردی و مناسب به شمار می رود.

4- عدم پشتیبانی از پریزها و سوئیچ ها از اشتباهات سیم کشی ساختمان

استفاده ی نادرست از پریزها و سوئیچ های ضعیف و غیر استاندارد میتواند یکی از اشتباهات سیم کشی ساختمان باشد این پریزخا علاوه بر اینکه ظاهر زیبایی ندارند میتواند برای ساختمان شما خطرناک نیز باشند چرا اکه اتصالات پریزهای قدیمی مقاومت پایینی دارند و با برقراری جریان الکتریکی، بیش از اندازه گرم می شوند. و این گرم شدن میتواند باعث بروز یک حادثه شود برای کم کردن احتمال این گونه خطرات به شما استفاده از پریزها و سوئیچ های ایمن را پیشنهاد میکنیم.

بهتر از برای رد کردن سیم ها در سیم کشی ساختمان سیم ها را از حفره های ۷/۸ اینج رد کنید. چرا که رد کردن سیم ه در حفره های شلوغ باعث میشود عایق آن ها آسیب ببیند که بر اثر جرقه ناشی از اتصال سیم ها احتمال یک آتش سوزی بزرگ وجود دارد. هرگز نباید از یک حفره ۷/۸ اینجی بیشتر از سه سیم رد کرد.

رد کردن بیش از سه سیم در حفره یکی از اشتباهات در سیم کشی ساختمان

رد کردن بیش از سه سیم در حفره یکی از اشتباهات در سیم کشی ساختمان

5- استفاده از رسانه یا پریز سه شکافه بدون در دسترس بودن سیم اتصال به زمین

در بر کشی ساختمان اگر پریز دو شکافه دارید وسوسه میشوید که برای راحتی کار از نوع سه شکافه استفاده کنید اما به این نکته قبل از این کار توجه کنید که حتما به زمین متصل هستید میتوانید برای این کار از یک تستر استفاده کنید که بتوانید مشخص کنید که محل خروج شما به زمین متصل است یا خیر . تستر دارای مجموعه ای از چراغ ها و علائم برای نشان دادن اینکه آیا سیم خروجی به درستی سیم کشی شده است یا نه ، می باشد .

6- نصب جعبه های برقی در مجاورت مواد اشتعال زا

یکی دیگر از راج ترین اشتباهات سیم کشی ساختمان ، نصب جعبه ی اتصال نزدیک عوامل قابل اشتعال است. و بهتر است از قرار دادن سیم های برق روی سطح دیواری هایی مثل چوب خودداری کرد چرا که چوب اگر در معرض جرقه قرار بگیرید میتواند منجر به آتش سوزی شود پیشنهادی ما برای رفع این مشکل قرار دادن باکس های پلاستیکی برق در داخل جعبه های فلزی است.

7- نصب نادرست قطع کننده مدار

یکی دیگر از اشتباهات سیم کشی ساختمان که میتواند منجر به برق گرفتگی و آتش سوزی شود ، انتخاب اشتباه مدار قطع کننده است.به طور کلی در برق ساختمان سه مدل قطع کننده وجود دارد مثلا برای وسایل بزرگ و سنگین قطع کننده استاندارد استفاده میشود ، در لوازم خانگی کوچک و محیط ها مرطوب مثل حمام از قطع کننده مدار خطای زمین،استفاده میشود. قطع کننده مدار خطای جرقه، برای استفاده در محیط‌های مسکونی و ساختمانی، از بهترین گزینه ها تلقی می گردد. این نوع از قطع کننده ها، از بروز آتش سوزی به نحو مطلوب جلوگیری می کنند.

استفاده از مدار قطع کننده نادرست یکی از اشتباهات سیم کشی ساختمان

استفاده از مدار قطع کننده نادرست یکی از اشتباهات سیم کشی ساختمان

8- عدم رعایت استانداردهای لازم

عدم رعایت اصول استاندارد میتواند خود مشکل ساز باشد و یکی از اشتباهات سیم کشی ساختمان است که برای سیم کشی روکار اهمیت ویژه ای دارد ابتدایی ترین نکته این است که شما از سیم و متریال با کیفیت و ایمن استفاده کنید. این بالا بودن کیفیت سیم های روکار باعث افزایش دوام  و مقاومت اتصالات در برابر ضربه، رطوبت و عوامل محیطی می شود. و معمولا برای محافظت از سیم های روکار از داکت استفاده میشود.

9- سیم کشی بدون بست و گیره

همانطور که میدانید استفاده از کابل های بی کیفیت باعث صدمه رسیدن به اتصالات میشود از طرفی باکس های فلزی هم به خاطر لبه های برنده ای که دارند میتواند باعث بریدن و حتی قطع شدن جریان الکتریکی میشود برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است سیم و کابل ها را با بست و گیره ببندید.

نصب کابل بدون گیره و بست یکی از اشتباهات رایج سیم کشی ساختمان

نصب کابل بدون گیره و بست یکی از اشتباهات رایج سیم کشی ساختمان

10- استفاده از افراد مبتدی و غیر متخصص

افرادی که در زمینه ی سیم کشی حرفه ای نیستند میتوانند با اشتباه در سیم کشی ساختمان امکان بروز خطر و آتش سوزی را بالا ببرند. پس بهتر است عملیات سیم کشی توسط افراد متخصص انجام شود. عدم توجه به این موضوع می تواند هزینه های زیادی را به مصرف کننده تحمیل نماید.

اشتباهات خطرناک ترکیب سیم ها در سیم کشی خانه

نکته ی مهم که میتوان یکی از خظر ناک ترین اشتباهات در سیم کشی ساختمان دانست ، ترکیب سیم های ولتاژ پایین در هنگام سیم کشی موازی است. این کار می تواند باعث اختلال در ارتباطات و الکترونیک ها شود خطوط سیم کشی را حداقل ۶ اینچ از هم جدا نگه دارید و از استفاده از یک جعبه اتصال یکسان اجتناب کنید. برای سیم هایی که ولتاژ متفاوتی دارند جعبه های جداگانه در نظر بگیرید.

دقت کنید روشنایی رو به پایین با عایق در تماس نباشند و حداقل باید 3 اینچ فاصله بین اتصالات و عایق وجود داشته باشد تا در برابر آتش سوزی ایمنی مناسب را داشته باشد. استفاده از فاصله های کمتر از سه اینچ با مرور زمان منجر به خراب شدن محافظ های حرارتی می شود.

5/5 - (2 امتیاز)

Uncategorized @fa

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 62 = 66