داکت چیست و چه کاربردی دارد ؟

داکت چیست و چه کاربردی دارد ؟

داکت چیست و چه کاربردی دارد ؟


داکت چیست؟

داکت یک کانالی پلاستیکی است که برای نصب کابل ها روی سطوحی مانند کف، سقف و دیوار  استفاده میشود. استفاده از داکت از آسیب دیدن کابل ها جلوگیری میکند و به ظاهر کار نمایی آراسته و منظم میدهد. از داکت برای انواع کابل و سیم مثل کابل برق، شبکه، فیبر نوری، تلفن و غیره در هر مکانی اعم از ساختمان های ادازی و تجاری میتوان استفاده کرد اما برای کابل شبکه از داکت شبکه و برای سیم برق از داکت برق استفاده می شود. به منظور زیبایی محیط داکت ها در انواع رنگ های مختلف به بازار عرضه میشود که بیشترین رنگ بندی در بین رنگ ها سفید، خاکستری، استخوانی، مشکی، آبی، قهوه ای و طرح چوب است. احتمالا در این زمینه واژه ی ترانک نیز به گوشتان خورده است ترانک مانند داکت است با این تفاوت که در سایز بزرگتری تولید می شود و اکثرا در مجاورت دیوار استفاده می شوند.

محتوای پیشنهادی : جهت خرید کابل پاور کلیک کنید.

انواع داکت

با توجه به کاربردی که دارد به انواع مختلفی تقسیم میشود که در زیر به انواع آن اشاره میکنیم :

  • داکت ساده
  • داکت پارتیشن دار
  • داکت شیاردار
  • داکت قرنیزی
  • داکت کف خواب

داکت شیاردار

یکی از پر مصرف ترین داکت های موجود در کشور، داکت شیار دار است که ظاهری منحصر به فرد دارد و کارایی آن شبیه به داکت‌های معمولی است و به خاطر شیارهایی که دارد به نام داکت شیار دار نام گذاری شده است اما باید بگوییم این شیارها برای زیبایی نیستند بلکه به خاطر جلوگیری از داغ شدن سیم هاست. از داکت شیار دارد معمولا برای تابلو‌های برق فشار قوی و فشار ضعیف استفاده می‌کنند و به خاطر حجم بالای سیم که در داخل آن قرار می‌گیرد باید درب محکمی داشته باشد به همین خاطر درب‌ داکت شیاردار میتواند قفل شود.

محتوای پیشنهادی : جهت مشاهده محصولات سیم دوشاخه کلیک کنید.

داکت کف خواب

از داکت کف خواب برای کابل کشی روی زمین استفاده میشود اگر قصد دارید شرکت خود را پارتیشن بندی کنید میتوانید با استفده از داکتکف خواب یا داکت زمینی این را کار را انجام دهید درب داکت زمینی حتماً باید قابلیت قفل شدن داشته باشد چرا که ممکن است با برخورد اجسام درب آن باز شده و کابل ها از داخل آن خارج شوند همچنین استحکام داکت زمینی اهمیت زیادی دارد چرا که احتمال دارد در اثر راه رفتن افراد روی آن آسیب نبیند.

داکت زمینی

داکت زمینی

داکت ساده

داکت ساده همانطور که از نام آن پیداست دارای ظاهری ساده است این نوع از داکت پرفروش‌ترین داکت موجود در کشور است زیرا قابلیت‌های بسیار زیادی دارد، بدنه این داکت نسبت به داکت‌های دیگر پهن تر است پس فضا داخل داکت را میتوانید راحت تر تفکیک کرده و کابل‌ها را در قسمت خود قرار دهید تا میزان نویز کم شود. این نوع از داکت بر خلاف تصورافراد حجم بیشتری از کابل نسبت به مابقی داکت‌ها در خود جای می‌دهد و از لحاظ کارایی و کیفیت تفاوتی با داکت های دیگر ندارد اما مطمئنا به خاطر ظاهر ساده‌ای که دارد از قیمت کم تری دارد.

داکت ساده

داکت ساده

داکت پشت چسبدار

استفاده از داکت پشت چسبدار باعث رضایت بسیاری از افراد شده است زیرا با چسبی که در پشت آن تعبیه شده است میتوان بر روی تمام سطوح آن را چسباند، ظاهر این نوع داکت کمی متفاوت است اما دارای ظاهری ساده هستند. این داکت هااز استحکام بالایی برخوردارند و درب آنها قابلیت قفل شدن دارد.

داکت پشت چسبدار

داکت پشت چسبدار

داکت پارتیشن دار

این نوع داکت توسط یک صفحه پارتیشن بندی شده است و شما به راحتی می‌توانید کابل‌ها را در بخش‌های مختلف قرار دهید تا نویز کابل به صورت چشمگیری کاهش پیدا کند.

داکت قرنیزی

داکت قرنیزی به خاطر ظاهر زیبا و متفاوتشان نه فقط برای کاربران علاقه مند به شبکه، بلکه مورد توجه طراحان داخلی نیز قرار داره به گونه ای که در برخی از ساختمان ها جایگزین قرنیز ها شده است داکت قرنیزی علاوه بر جا دادن سیم ها و کابل‌ها، از آن‌ها در برابر آتش‌سوزی و نفوذ آب محافظت می‌کند.

داکت قرنیزی

داکت قرنیزی

سایز بندی داکت :

داکت ها بر اساس کاربردهایی که دارند سایزهای مختلفی دارند :

داکت 40*80 داکت 25*40 داکت 30*30 داکت 11*11
داکت 40*90 داکت 40*35 داکت 60*100 داکت 12*12
داکت 60*60 داکت 40*40 داکت 16*16 داکت 10*15
داکت 100*40 داکت 40*45 داکت 16*25 داکت 60*45
داکت 40*100 داکت 40*50 داکت 20*20 داکت 60*90
داکت 60*80 داکت 60*35 داکت 20*25 داکت 40*60
داکت 25*25

مزایای استفاده از داکت

  • سازماندهی و نظم: استفاده از داکت برق باعث میشود تا کابل‌ها به صورت سازماندهی شده و منظم در داخل ساختمان قرار گیرند همچنین امکان اضافه کردن و حذف کابل‌ها بدون تغییر اساسی در ساختمان وجود دارد.
  • محافظت و ایمنی: داکت یک محفظه لاستیکی است که کابل ها را از خطرات محیطی مانند خوردگی، گرما، سرما و ضربه حفظ می‌کند که این ویژگی باعث افزایش عمر مفید کابل‌ها و کاهش خطر خرابی در شبکه می‌شود.
  • ظاهر زیبا: قرار گیری کابل ها در داکت برق باعث سازماندهی شدن آن ها در ظاهر سیم ها میشود کابل‌ها در داخل داکت مخفی می‌شوند و در معرض دید قرار نمی‌گیرند.
  • قابلیت تعمیر و تغییرات آسان: زمانی که از داکت استفاده میکنید انجام تعمیرات و تغییرات در شبکه آسان‌تر می‌شود چرا که به جای تخریب دیوارها، کابل‌ها داخل داکت قرار دارند و امکان دسترسی آسان به آن‌ها وجود دارد.
  • جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی: استفاده از داکت یک پوشش محافظ برای کابل‌هاست و می‌تواند در جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی مؤثر باشد این تداخلات می‌توانند عملکرد شبکه را تا حدودی مختل کرده و کیفیت ارتباط را کاهش دهند.

نکات مهم برای انتخاب داکت

برای انتخاب داکت مناسب بهتر است به نکات زیر دقت کنید تا بتوانید داکت مناسب را تهیه کنید.

  1. جنس داکت: داکت‌ها با متریال‌های مختلفی تولید می‌شوند و به همین دلیل برخی ازآن‌ ها پس از گذشت مدتی استحکام و انعطاف‌پذیری خود را از دست خواهند داد پس بهتر است هنگام خرید داکت دقت کنید و با توجه‌ به کاربردی که دارد داکت مورد نیاز خود را خریداری نمایید .
  2.  اندازه داکت : قبل از خرید داکت به تداد و ضخامت کابل هایی که میخواهید در آن قرار دهید دقت کنید. در واقع داکت‌ها در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند و شما باید با توجه به سایر کابل مورد نظر خود، بهترین داکت را انتخاب نمایید. نکته: سایز داکت‌های مختلف استاندارد است اما به‌ طور کلی تمامی داکت‌ها در شاخه‌های 2 متری  به بازار عرضه می‌شوند.
  3.  درب داکت : برای اینکه اگر زمانی کابل ها نیاز به تعمیر پیدا کرد بتوانید به آن ها دسترسی داشته باشبد لازم است تا درب داکت به‌ راحتی باز و بسته شود؛ بنابراین هنگام خرید داکت حتماً به این موردتوجه فرمایید.

سخن آخر

از داکت برای نظم دهی سیم ها و محافظت از آن ها در برابر آسیب های احتمالی استفاده میشود. در بالا راجع به موضوع داکت چیست و انواع داکت کدامند صحبت کردیم حتی درباره ی مزایای استفاده از داکت نیز مواردی را ذکر کردیم. مجموعه جهان سیم تولید کننده انواع سیم و کابل می باشد برای ارتباط با کارشناسان ما با شماره ی 03137352332 الی5 تماس حاصل نمایید.

امتیاز

Uncategorized @fa

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− 6 = 4